Fietssport Bonaire

Bais Life gaat de fietssport op Bonaire stimuleren. Hierbij kijken we in de eerste plaats naar BMX en MTB. Sporten die reeds populair en goed te doen zijn op Bonaire.

BMX

De BMX is een vorm van urban sports met een lange geschiedenis bij de jeugd. Op Bonaire wordt er door tientallen jongeren geoefend op nieuwe kunstjes. De lichte en stoere fietsen maken van sommige berijders echte kunstenaars. Ook voor beginnende fietsers kan een stoere en lichte fiets helpen bij het aanleren van vaardigheden. Daarom zet Bais Life de BMX in bij clinics. Ook bouwen we aan een eerste pumptrack in Kralendijk. Hier is naast de BMX ook de loopfiets, step, MTB en skates welkom. Deze pumptrack gaat begin 2023 open.

MTB

Bonaire leent zich voor prachtige mountainbike-tochten en heeft met de DUO Xtreme ook een prachtig evenement. In 2023 gaan we aan de slag met twee uitgepijlde MTB-routes. Deze routes zullen een verbetering zijn van – deels – bestaande routes. Zo maken we het eenvoudiger voor fietsers om veilig hun weg te vinden in de Kunuku (Knoek). Dit is een aanmoediging voor duurzaam toerisme en de fietseconomie op Bonaire. Samen met vrijwilligers wordt een onderhoudsplan ontworpen.

Vereniging

Om de fietssport op Bonaire te ontwikkelen is Bais Life Bonaire betrokken bij de vereniging in oprichting. Met een vereniging kunnen evenementen en trainingen een aanmoediging krijgen doordat kennis bereikbaar wordt en enthousiastelingen elkaar vinden. Ook kan zo door wedstrijdsporters aan internationale wedstrijden deel genomen worden.

Nu al enthousiast en wil je weten of er een rol voor jou is? Meld je aan op vrijwilliger@baislifebonaire.com